Lisää tehoa juoksutreeneihin

Tällä viikolla tuli juoksuun tehoa lisää, kun ilmoittauduin vähän itsellenikin yllätyksenä Espoon Tapioiden Juoksuklubi -treeniryhmään. Olen kyllä katsonut syksyn mittaan eri juoksutreenejä, mutta ajatus on tullut ja mennyt, ja olen sitten vain jatkanut omatoimista treenaamista. Keskiviikkona Instaa selatessani tartuin kuitenkin heidän päivitykseensä juoksutreeneistä ja saman tien aloin kahlata Espoon Tapioiden nettisivuja. Hoksasin, että itselleni sopiva ryhmä treenaisi juuri keskiviikko-iltana ja eikun luuri käteen ja soitto, että pääsisikö jo tänään treenaamaan. Niinhän siinä sitten kävi, että muutama tunti Insta-postauksen bongattuani olin jo juoksutreeneissä!

Tuntui hyvältä treenata ryhmässä. Treenaamisesta saa aivan eri tavalla tehot irti kuin yksin. Peruskestävyyslenkkiä tykkään juosta itsekseni, koska voin määritellä vauhdin oman sen päivän kunnon mukaan. Kovemmissa treeneissä ryhmästä saa lisäboostia ja pystyy ylittämään oman mukavuuskynnyksen. Ai että tuntui hyvältä juosta pitkiä vetoja! Ensimmäinen oli todella takkuinen, mutta toisella jo huomasi, miten jalat alkoivat rullaamaan. Tuli superhyvä fiilis! Syke oli aivan liian korkealla ja paukkui maksimissa, vaikka se ei ollut harjoituksen tarkoitus. Oma pää ei vain kestänyt sitä, että olisi jättäytynyt kärkiporukasta liian kauas. Kova treeni kostautuikin sitten loppuviikosta, kun jalat palautuivat hitaasti ja lauantaille suunniteltu pitkis 1h30min kulki todella takkuisesti. Tästä oppineena ensi viikolle kevennän hiukan, jotta keho ehtisi tottua kovempaan treenaamiseen.

Viikon 44 treeniohjelma toteutui aikalailla suunnitelmien mukaan paitsi omatoiminen vauhtileikittely vaihtui ohjattuihin juoksutreeneihin 😀

Treenisuunnitelma viikolle 45

Ma: Ryhmäliikunnan ohjaukset (PowerStep, Pump, Body&Balance)

Ti: Palautteleva kävely + kehonhuoltoa. Maanantai-illan ohjausputki on sen verran tiukka, että tiistaina täytyy palautella.

Ke: Kevyt aamujumpan ohjaus 45min + juoksutreenit illalla 2h

To: 30 min palautteleva hölkkä + kehonhuolto

Pe: FasciaMethod -ohjaajien päivityskoulutus. Kehonhuoltoa tulee kerrakseen ja koulutuspäivien jälkeen on usein keho ja mieli aika väsynyt. Ja kipeät paikat saattaapi olla tämän jälkeen ja lauantaina.

La: Lepo

Su: 45-60 min peruskestävyyslenkki fiiliksen mukaan.

Energiaa viikkoon!

Kristiina