Unelmaduuni – miten löydän sen?

Paljon puhutaan unelmaduunista ja hyvä niin. Uskon siihen, että elämä on liian lyhyt hukattavaksi tekemällä asioita, jotka eivät tunnu hyvältä. Uskon myös siihen, että monet pitävät tällä hetkellä tekemästään työstä ja työstä saatava korvaus mahdollistaa sen, että vapaa-ajalla pystyy tekemään asioita, joista nauttii. Kaikkien ei tarvitse jahdata niin sanottua unelmaduunia. Paljon on myös ihmisiä, jotka kokevat, että kyseinen työ ei ole heitä varten ja työssä käyminen saattaa tuntua jopa kärsimykseltä. Tähän tunteeseen on jo syytä herätä, että asialle olisi hyvä tehdä jotain. Sinulla voi olla myös tunne, että töissä on ihan kivaa ja teet sen loistavasti, mutta ei tämä minun unelmaduunini ole. Osaat työsi hyvin, mutta se ei tuo sinulle enää onnistumisen kokemuksia. No, mutta mikä se unelmaduuni sitten olisi? Ja miten sitä kohti voisi päästä.

Paljon kirjoitetaan siitä, että oman intohimon tai intohimojen kautta voi lähteä rakentamaan unelmaduuniaan. Intohimot voivat olla esim. harrastuksia tai muuta tekemistä, mitä tekee vapaa-ajalla enemmän kuin mielellään.  Tämä onkin hyvä polku, mutta mitä jos ei tiedä mitä ne omat intohimot ovat? Kerron omasta kokemuksestani, koska minulla on tämä ”ongelma”, mutta haluan kuitenkin unelmaduunin.

Olen lukenut kymmenittäin ellen sadoittain ihania tarinoita, miten omista intohimoista on rakennettu mielettömiä menestystarinoita ja löydetty se oma juttu. Olen lukenut kirjoja, kuunnellut podcasteja yms. kaikkea mahdollista. Jo monta vuotta rinnassani on ollut syvä tunne, että minäkin haluan. Ja olenkin tehnyt paljon työtä sen eteen, että olen rakentanut esimerkiksi liikuntaharrastuksestani uuden työn ja toimeentulon itselleni. Oikeastaan näiden kaikkien tarinoiden ja oppien pohjalta. Tästä huolimatta viime syksynä heräsin jälleen tunteeseen, että pelkkä liikunta ei ole minun unelmaduunini. Pidän edelleen liikunnan ohjaamisesta ja liikkumisesta ja se on varmasti mukana elämässäni sekä unelmaduunissani, mutta se ei ole pelkästään sitä. Ja jälleen kerran olen sen kysymyksen edessä, että mikä se unelmaduuni sitten on. Olen tehnyt jo harrastuksestani ammatin, mutta silti puuttuu tunne, että teen täysin sitä mitä haluan. Intohimon lähteet loppuivat, että mitäs sitten? Mistä nyt lähden rakentamaan unelmaduuniani.

Rentoutusohjaajan koulutusta käydessäni törmäsin kirjasuosituksissa Joe Dispenzan kirjaan ”Luo itsesi uudelleen”. Löysin sen äänikirjana ja ryhdyin kuuntelemaan. Ensimmäisen kerran niin sanotusti läpikuuntelin kirjan. Tiedostin jonkin verran, että mitä siinä kerrottiin, mutta se ei vielä iskostunut mieleeni. Kirjan jo kuunneltuani kirja nousi uudelleen esiin, kun ystäväni mainitsi siitä, että kannattaisi lukea. Päätin kuunnella kirjan toiseen kertaan. Nyt enemmän ajatuksella. Kirjassa on paljon asiaa, jotka ovat jääneet mieleeni, mutta erityisesti se seikka, että me voimme tuntea asioita mielemme avulla jo ennen kuin ne ovat varsinaisesti tapahtuneet. Niin negatiiviset kuin positiivisetkin. Kirjan pohjalta päätin aloittaa meditaatioharjoituksen, jossa luon itselleni tunteen, että olen tekemässä unelmaduuniani. En siis vieläkään tiennyt, mitä se unelmaduunini on, mutta halusin tuntea, miltä se tuntuu. Halusin ja haluan edelleen tuntea, että kun teen työtäni niin se tuntuu sydämessäni asti hyvältä, oikealta ja ihanalta. Hymyilisin, nauraisin ja olisin täydellisessä rauhassa itseni kanssa. Rinnassani olisi syvä helpotuksen tunne, että teen juuri sitä mitä haluan. Meditoin itseni edelleen tähän tunteeseen, useita kertoja viikossa.

Meditaatioharjoitusten edetessä mieleeni alkoi nousta ajatuksia asioista, joita haluan tehdä ja mistä voisi tehdä liiketoimintaakin. Ryhdyin listaamaan niitä paperille ja yhtäkkiä minulla on kaksi sivua ranskalaisin viivoin asioita, joista rakentuu tulevaisuuden unelmaduunini. Ja joka päivä teen jonkin asian tai tehtävän, mikä vie minut kohti tätä unelmaduunia, elän sitä hetki ja tehtävä kerrallaan joka päivä.

Summasummarum, sinulla ei tarvitse olla etukäteen tietoa, mikä se unelmaduunisi on. Se voi rakentua monesta eri palasesta ja myös asioista, joita et olisi ikinä voinut kuvitellakaan tekeväsi. Hiljentymällä ja miettimällä sen tunteen, mitä haluat unelmaduunia tehdessäsi tuntea, voit löytää palaset unelmaduunin syntymiseen. Edellä mainitut tunteet, mitä minä haluan työltäni, ovat minun tunteitani ja unelmiani. Sinun haluamasi tunteet ovat sinun omiasi ja vain sinä määrittelet ne. Ei kukaan muu.

Olen äänittänyt Unelmaduuni -meditaatioharjoituksen avuksesi löytämään oman polkusi. Harjoituksessa autan sinua pääsemään siihen tunteeseen, mitä haluat työssäsi kokea. Harjoituksen saa ostettua verkkokaupastani ja voit kuunnella sitä niin usein kuin haluat.

Klikkaa verkkokauppaan https://holvi.com/shop/kristiinapalomaki/

Ihanaa päivää sinulle 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *